درسهایی از بیماری کرونا
دکتر علیرضا نوربخش
درسهایی از بیماری کرونا پیامیست از دکتر علیرضا نوربخش دربارهی نکاتی معنوی که میتوانیم از شرایط حاضر بیاموزیم. ایشان فارغالتحصیل فلسفهی علم و همچنین رشتهی حقوق، و پیر سلسلهی نعمتاللهی نیز میباشند.
«در این چند ماه اخیر دنیا واژگون شدهاست. ما که تا دیروز حس میکردیم فنا ناپذیریم، امروز احساس عجز و ناتوانی میکنیم. امنیتمان به ناامنی بدل شدهاست. یک روز عضو فعال جامعه بودیم، روز دیگر تنها، گوشهگیر، و شاید حتی عاطل و باطل در خانههایمان نشستهایم. … مسئولین خدمات درمانی به ما میگویند که تنها کار عاقلانه این است که در خانههایمان بنشینیم، زیرا خارجشدن از منزل و نزدیکی فیزیکی به دیگران هم برای ما خطرناک است و هم برای آنها. در این شرایط چه کاری از عهدهی ما ساختهاست؟»
نقشهایی روی پلکهای من
جوزفین اِوِتز-سکر
نقشهایی روی پلکهای من، مقالهای تحقیقیست دربارهی رویاهای ما. رویاهای ما اساساً چیستند؟ به زندگی بیرونی ما اشارت دارند یا به زوایای پنهان درون ما؟ آیا میتوان با استفاده از فرهنگنامههای تفسیر خواب، رویاهایمان را تفسیر و تبیین کنیم؟ رویاهای ما چه تأثیری بر ضمیر آگاه و ناخودآگاه ما دارند و چگونه تعادل روانی ما را برقرار میکنند؟ خانم اوتز-سکر که خود دانشآموختهی انستیتوی یونگ در زوریخ و روانتحلیلگری برجسته است، با استناد بر نظریات یونگ و با بیان مثالهایی ساده و روزمره به شرح و بررسی این موضوعات میپردازد.
رابعه عدویه
دکتر صفورا نوربخش
مقالهی رابعه عدویه، افسانهای در منشور تاریخ شرح گوشهای از بازنگری و بازنویسی روایت رابعه عدویه در تاریخ تصوف است. دکتر صفورا نوربخش، محقق جنسیت و مطالعات زنان و استاد دانشگاه جرج تان آمریکا، با بررسی و تحقیق در متون بهجایمانده در ادبیات تصوف به پرسشهای زیر پاسخ میدهد: رابعه عدویه که بود و در طول قرنها چه نقشی در تصوف ایفا کرد؟ چگونه از دل تاریخ در آمد و به افسانه پیوست؟ افسانهی او چه تأثیری در نگرش ما از زن در تصوف به دست میدهد؟
داستان دوست
جمعی از دوستداران حسن حکیمالهی
موسیقی و آواز: زندهیاد حسن حکیمالهی
صدا: هما حکیمالهی
باران شوق
ریحانه امامی
باران شوق دلنوشتهایست در شرح اشتیاق دیدار دوست. سفرنامهی مسافریست که از دیار دل تا دیار یار راه میپیماید و دقیقههایش را به تصویر میکشد.
صدا: پیرایه پورآفر
موسیقی: هومان پورمهدی
سخنی در حفظ و انتقال فرهنگ موسیقی سنتی ایران
دکتر امیر کوشکانی
سخنی در حفظ و انتقال فرهنگ موسیقی سنتی ایران مقالهایست از دکتر امیر کوشکانی، موسیقیدان و نوازندهی چیرهدست تار و سهتار. این مقاله در شرح و توضیح شیوههایی است که بزرگان موسیقی برای آموزش، حفظ و انتقال این میراث کهن استفاده کردهاند.
صدا و موسیقی: امیر کوشکانی
نگار خوانی: گربه خانقاه
روایتگر: باقر آمیرزاده – تصویرگر: رابعه حسینزاده
نگارخوانی عنوان بخشی نو از مجلهی صوفیست. در این بخش، حکایت یا داستانی بههمراه تصویری خلق شده در ارتباط با روایت ارائه میگردد. در اینشماره، داستان گربه خانقاه که اقتباسی از کتاب نفحات الانس میباشد همراه با نقشهای مرتبط با این داستان بهنظر شما خواهد رسید.
جایگاه خدا در مغز انسان
مصاحبه امیلی اصفهانی با اندرو نیوبرگ
جایگاه خدا در مغز انسان مصاحبهایست با اندرو ب. نیوبرگ، عصب شناس و پژوهشگر پیشرو در حیطهی تجربیات دینی و معنوی. این مصاحبه، حول محور تحقیقات وی (شاخهای از علم و الهیات به نام نورو-تئولوژی) است که خود از بنیانگذارانش نیز هست. وی در تحقیقات و مطالعاتش، مغز افراد را در حین عبادت، دعا، مراقبه و یا در حالت خلسه اسکن کردهاست تا بتواند درک بهتری از حالتها و تمرینهای مذهبی و معنوی داشته باشد.
کتابخوانی: هرمان هسه
سیدارتها – دمیان
کتابخوانی نام بخشی از مجلهی صوفیست که در آن شرح مختصری از نویسندگان بزرگ ادبیات جهان و توضیحی بر چندی از آثارشان ارائه میشود. هرمان هسه، ادیب و نویسندهی بزرگ آلمانی و دو کتاب مطرح وی سیدارتها و دمیان موضوع این شماره از کتابخوانی است.